Bobby Flay Zalm op cederhout

Robert William “Bobby” Flay is een bekende chefkok uit Amerika en heeft verschillende zeer exclusieve restaurants. In dit recept combineert hij verrassend verse zalm met mosterd en bruine suiker. Het cederhout geeft op 2 manieren smaak af. De cederhout olie en de rook tijdens de bereiding geven de vis een heel fijne rooksmaak mee.

TGI Fridays Jack Daniels sauce

Wie 1 keer in een restaurant van TGI Fridays heeft gegeten, kent zonder twijfel hun befaamde Jack Daniels sauce.

 

Hier vind je een goede benadering van die saus. Het exacte recept is niet openbaar bekend maar deze variant komt heel erg dichtbij. Het lijkt qua consistentie op JD met appelstroop maar dan veel verfijnder.

Mijn eerste kennismaking met deze saus was in 2011 in Oslo (Noorwegen).

Heerlijk bij….. alles…… maar vooral bij ribs!

Droge pekel zalm

Bij het roken van zalm kun je de zalm eerst pekelen (cured salmon) met een mengsel van zout en suiker. Een verhouding van 2 delen zout op 1 deel suiker levert een goed resultaat.

1 batch is genoeg voor een zalmzijde van ongeveer 1,5Kg

Barbecueman-rub-01

Een complexe eigen rub op basis van de ingrediënten van de Blues Hog Clone saus

Blues Hog original barbecue sauce clone

Blues Hog is een begrip in het wedstrijdcircuit, met name bij KCBS wedstrijden. Blues Hog barbecue saus heeft een zoete licht pittige smaak. Uitstekend op varkensvlees, rundvlees, wild, vis, hete kippenvleugels, door het gehakt, groenten, en vooral op de ribben.

Dit recept is een goede benadering van de original Blues Hog barbecuesauce. Wat aangepast in de smaak om toch een “eigen” sausje te hebben. Zoals je ziet aan het aantal ingrediënten is dit een zeer complexe saus.

Knoflook Ketjap marinade

Dit is een heerlijke zoete, iets pittige marinade voor 1 kilo kipfilet, kippendij of varkenssaté