MOINK balls barbecueman style

MOINK is een samenvoeging van MO en OINK, Mo(oooo) voor het rund, Oink voor het varken.  De snack bestaat uit een gehakbal ter grootte van een bolker of kleine golfbal van rundergehakt, omwikkeld met een mooie plak bacon of spek (varken). “officieel” maak je MOINK (ja ja met hoofdletters!) balls met een kant en klaar Italiaans rundergehakballetje maar die zijn in Nederland niet gemakkelijk te verkrijgen. Dus maak je die zelf 😉

Iberico presa

Iberico presa is een speciaal stuk uit de schouder van het Spaanse Iberico varken. Dit varken eet voornamelijk eikeltjes. Het vlees is rijk dooraderd en heeft een hele volle smaak.

Worstwiel

Het worstwiel (pinwheel sausage) is een hele mooie manier om een braadworst of verse worst te bereiden op de barbecue.  Er zijn mooie variaties op te  maken, zo kun je bijvoorbeeld rozemarijn tussen de worst stoppen of salie!

Worst(wiel) is HET braaigerecht in Zuid Afrika. De mensen daar nemen de worst en een rooster mee tijdens een wandeling. Op openbare plaatsen zijn er regelmatig vuurplaatsen te vinden, een stapel stenen. Vuurtje maken met hout, rooster op de stenen, wors(t) erop en braaien maar!